LinkedInYouTubeTwitter

Marketingplan (stap 3)

Op basis van missie en doelstellingen wordt bij stap 3 een marketingplan opgesteld met als onderdelen:

 

Product

  • Programmering
  • Food & beverage
  • Ruimten en faciliteiten
  • Openingsuren
  • Navigatie

 

Plaats

  • Locatie en bereikbaarheid
  • Gebouw en inrichting

 

Promotie

  • Marketingkanalen en opinion leaders
  • Customer loyalty programma's
  • Boodschap / tone of voice

 

Personeel

  • Professionaliteit
  • Aanwezigheid
  • Attitude en acteren
  • Kleding em verzorging

 

Presentatie

  • Sfeer locatie
  • Sfeer gebouw
  • Sfeer inrichting
  • Sfeer faciliteiten

 

Prijs

  • Prijsniveau
  • Differentiatie
  • Prijs-kwaliteitverhouding

 

Maak eventueel een onderscheid naar de volgende doelgroepen

  • bezoekers uit het verzorgingsgebied;
  • maatschappelijke dienstverleners (hoofdgebruikers) die vanuit centrum opereren; dit kunne ook clubs en verenigingen zijn
  • commerciële partijen (indien zij nodig zijn om maatschappelijke en/of financiële doelstellingen te bereiken)

 

Let er op dat niet alle marketing-p's zich naar deze doelgroepen laten differentiëren. Denk aan 'plaats' bijvoorbeeld. Op het gebied van product, promotie en prijs is differentiatie goed mogelijk. Gebruik bijgaand schema om marketingplan op te stellen.

 

 

bezoekers

(maatsch.) dienstverleners

commerciële partijen

product

 

 

 

 

plaats

 

 

 

 

promotie

 

 

 

 

personeel

 

 

 

 

presentatie

 

 

 

 

prijs